Wing Chun Shaolin, de school.

In deze traditionele Chinese Kung Fu school leer je Wing Chun, Kung Fu en Qi Gong

Robert Bruggeman en Yves Vertommen
Bob en ik bij David thuis.

Deze school is misschien de enige die deze stijl nog op de oude manier beoefend en doorgeeft. Wat zeker isdit is de langst levende Wing Chun school in Belgie. Robert Bruggeman (Bob) had de eerste Wing Chun school in België. Zelfs 2,5 jaar voor Wing Tsun in België binnen kwam, trainde ik al bij hem. Naar mijn vermoeden bestaat deze stijl al van 1977 in België.

Het verschil met andere scholen is groot: geen show, geen geschreeuw, geen macho poses. Het is duidelijk dat het hier om de stijl en het individu draait. Alle dingen worden op een rustige en duidelijke manier aangeleerd, aangepast aan ieders niveau. Wing Chun Shaolin is een school waarbij techniek centraal staat, niet de brute kracht of acrobatiek.  Kleine bewegingen, minimalistisch en correct uitgevoerd, blijken bijzonder effectief om jezelf te verdedigen.

*Ik toon aan wat het verschil in effect kan zijn tussen “perfect” en “bijna goed ”en waar het lichaam toe in staat is als je de techniek beheerst.*

In de lessen merk je een diep respect voor de traditionele stijl: stap voor stap jezelf verbeteren, geen binnenwegen, geen haastwerk.  Niet alleen de uiterlijke beweging telt. Hoewel het duidelijk is dat zowel de andere leerlingen als ik op een ernstige manier bezig zijn met deze stijl. Verloopt alles steeds in een ontspannen sfeer, waar zeker ook gelachen kan worden.

Het is dan ook zeker aan te raden aan al wie interesse heeft in meer zelfvertrouwen, innerlijke rust, fysieke verbetering, revalidatie van spieren en gewrichten.

Ik weet dat er in onze westerse wereld veel varianten zijn en veel “afgewaterde” versies worden doorgegeven. Maar dat gevoel heeft u in deze school niet. Wing Chun wordt hier gegeven in eer van de oude kunst. Dat maakt deze school zo speciaal.

Ware kracht komt diep vanbinnen, en dat is hier ook zo!

  • Elke les is in vaste blokken onderverdeeld, hierdoor komen steeds de belangrijkste items van de stijl aanbod.
  • Op de basis wordt heel hard getraind, wat nodig is.
  • Je wordt steeds bijgestuurd totdat het perfect is.

Wij houden niet van agressieve aanpak , die je bijna overal tegenkomt , maar niet hier op de school . Niemand hoeft zich te bewijzen. Ik ben niet zomaar een lijstje aan het afwerken. Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen lichaam en zijn eigen ontwikkeling. Wij krijgen hier de leidraad om ons te kunnen ontwikkelen, onszelf te herontdekken. Het is net die persoonlijke touch die het verschil maakt.

De Fang Youwu Kung Fu –school geïnspireerd en gesteund je, zowel fysiek als mentaal.

De meeste mensen die hier komen zijn meestal rustige mensen die zelfverdediging serieus nemen. Voor vechtersbazen is hier geen plaats.

*Hier kom je niet voor de show, wel omdat het werkt*.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: