Waarom WING CHUN leden voor deze school, stijl, leraar gekozen hebben?

Scroll down to content

Dag Sifu,

Mijn ervaringen met deze school zijn steeds goed geweest, behalve dat mijn schouders na afloop dan pijn deden, maar dat hoort er natuurlijk bij. Ik heb Wing Chun gekozen omdat ik vroeger oude films over vechtkunsten keek met mijn vader, en ik weet nog dat het er zo elegant uitzag en de verschillende bewegingen kwamen mooi samen als een grote mechanisme, ik wou sinds die dag al heel graag Wing Chun beoefenen. Ik heb voor deze school gekozen omdat de uren op zaterdag haalbaar zijn en op zaterdag is het niet zo ver. Het les geven vond ik in het begin een beetje apart, maar ik zag na de tweede les de intenties van deze manier, en algauw kreeg ik hetzelfde gevoel als dat ik kreeg toen mijn vader mij trainde in de achtertuin. Geweldig!

Donovan Hoang

Te Puurs


Beste Yves,

Ik ben gisteren even met *** op stap geweest. Hij sprak me aan over jouw goede begeleiding, techniek, aandacht voor zijn lichaamshouding en vorm. Heel erg bedankt hiervoor.

Het doet mij deugd dat hij iemand gevonden heeft, waar hij naar opkijkt en waar hij vertrouwen in heeft.

*****


Waarom ik Wing Chun volg ?

Kennissen waren positief over Wing Chun als sport, en zeker deze school.

Toen ik het bericht over de opendeurdagen van de Fang Youwu-Kung Fu school (wingchunshaolin.com) voorbij zag komen op Facebook, was dat voor mij de trigger om een kijkje te gaan nemen en zelf te zien of dit iets voor mij was.

Het verschil met eerdere ervaringen in zelfverdediging/ gevechtssport was groot: geen show, geen geschreeuw, geen macho poses.

Wel een trainer die rustig en duidelijk de dingen aanleert, aangepast aan ieders niveau.

Zowel de locatie als het tijdstip van de lessen waren voor mij OK en na een aantal proeflessen wist ik dat dit iets voor mij kon zijn.

Wing Chun Shaolin is een stijl waarbij techniek centraal staat, niet de brute kracht of acrobatiek.  Kleine bewegingen, minimalistisch en correct uitgevoerd, blijken bijzonder effectief om jezelf te verdedigen.

Sifu Yves Vertommen legt bij elke beweging het hoe en waarom uit. Hij toont aan wat het verschil in effect kan zijn tussen “perfect” en “bijna goed ”en waar het lichaam toe in staat is als je de techniek beheerst.

In de lessen merk je een diep respect voor de traditionele stijl: stap voor stap jezelf verbeteren, geen binnenwegen, geen haastwerk.  Niet alleen de uiterlijke beweging telt.

Hoewel het duidelijk is dat zowel Yves als de andere leerlingen op een ernstige manier bezig zijn met deze sport, verloopt alles wel steeds in een ontspannen sfeer, waar zeker ook gelachen kan worden.

Een aanrader!

W.R. uit Bevel


Voor ik Wing Chun had gevonden was ik al enige tijd op zoek naar een hobby/sport, waarmee ik mezelf fysiek op peil kon houden.  Na enige andere sporten zoals Tai Chi, fitness, en zo kwam ik via enkele sites terecht bij Shaolin Kung Fu.  Enkele opzoekingen later was ik er al volledig van overtuigd dat dit iets voor mij was.  Niet alleen kan ik er men fysiek mee op peil houden maar bovendien train ik mijn zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en leer ik mezelf bovendien verdedigen door behulp van techniek.

Een beetje onderzoek, er zijn namelijk niet veel scholen in Wing Chun, zorgde ervoor dat ik de Fang Youwu-Kung Fu school(wingchunshaolin.com) vond onder leiding van Yves Vertommen.

Na enkele proeftrainingen was ik alvast volledig gewonnen.  Mede ook door de kennis en het geduld waarmee Sifu Yves de lessen geeft.  De lessen zijn voor elk niveau gemakkelijk te volgen en worden door Yves aan iedereen aangepast uitgelegd zodat hij/zij perfect begrijpt wat de bewegingen inhouden.  Ook volgt hij iedereens vooruitgang individueel op en zorgt er zo voor dat iedereen tijdig geprikkeld wordt en nieuwe dingen kan aanleren. Evenals Yves zijn ook de andere studenten rustig, geduldig en altijd bereid te helpen.

De redenen dat Wing Chun Shaolin voor mij met kop en schouders boven de rest uit zijn talrijk.  Onder meer de kracht souplesse en techniek die uitgaan van de bewegingen in Wing Chun zijn snel, gemakkelijk en voeren niet meer uit dan nodig en dit door gebruik te maken van de tegenstander zijn eigen kracht.  Hoe steviger iemand je aanvalt, des te harder zal de Wing Chun hem treffen.

Zoals reeds vermeld is het voor mij persoonlijk ook een geestelijke verrijking die me een innerlijke rust en kalmte bezorgt.

Het is dan ook zeker aan te raden aan al wie interesse heeft in meer zelfvertrouwen, innerlijke rust, fysieke verbetering, revalidatie van spieren en gewrichten.  Is uw interesse aangewakkerd? Aarzel dan niet om Yves te contacteren en een vrijblijvende les te komen volgen.

Jelle U.  uit Zandvliet


De authentieke oosterse kunst en de filosofie er achter is datgene dat Wing Chun voor mij prachtig maakt.

Ik weet dat er in onze westerse wereld veel varianten zijn en veel “afgewaterde” versies worden doorgegeven.

Maar dat gevoel heb ik in deze school niet. Wing Chun wordt hier gegeven in eer van de oude kunst,

en dat maakt deze school zo speciaal.

Ware kracht komt diep vanbinnen, en dat is hier ook zo!

Jan


Afstand en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij de belangrijkste redenen om in deze school te leren.

Grobbendonk


Ik was reeds een tijdje passief op zoek naar ‘iets’ van sport,
dat zowel fysiek als mentaal een continue uitdaging/bijleren is, ik
weet dat als het dat niet is, het mij eigenlijk niet kan boeien.

Een paar maand geleden las ik ‘The art of Learning’ van Josh Waitzkin,
hierin gaan een paar hoofdstukken over ‘push-hands’, en dat
leek me wel een boeiend iets.  Daarmee was mijn interesse gewekt
in de ‘Chinese’ zaken.

Omdat ik niet graag lang in de wagen zit, ben ik van de websites
van de verschillende omliggende gemeentes (heist-herentals-
nijlen-booischot) gaan kijken welke de verschillende sportclubs
waren.

Het is op die manier dat ik uw website gevonden heb…

en dan moet je natuurlijk kiezen, 2 eenvoudige redenen :

– tijdstip vd les (weekend werkt nt omwille van kinderen,
te vroeg op de avond is ook weinig realistisch wegens job)

– de stijl : ben wat gaan opzoeken over de verschillende
chinese stijlen, en alle zaken met diepe standen of hoge kicks
zijn voor mij eigenlijk fysiek niet mogelijk (en lijken me ook meer
show dan doeltreffend)

Wiekevorst


Ik heb voor deze school gekozen omdat er een maat van mij zei dat de school en de leraar heel goed waren.

Ik zocht iets in de stijl van zelfverdediging en door de films over Wing Chun ben ik hierbij gekomen.

Ik vind dit heel goed en heb veel dingen geleerd. Niet alleen vechten maar ook hoe je moet omgaan met allerlei andere dagelijkse dingen.

Bevel


Ik heb voor deze stijl gekozen omdat ik vanaf kinds af aan enorm geïnteresseerd was in de verschillende vechtstijlen, maar er was er altijd een dat vele maler interessanter was voor mij als de anderen. Deze stijl was Kung Fu.

Toen ik op mijn 10 jaar vroeg aan mijn ouders om dit te mogen volgen hebben ze gezegd dat er één erg dicht in de buurt was. Na 1 les te hebben gevolgd was ik volledig verkocht.

Ik vond het fascinerend hoeveel achtergrond en techniek er in elke afweer zat. Maar het werd allemaal ook zo duidelijk uitgelegd dat ik het meteen snapte. Ook is het tempo dat mij werd aangegeven niet te snel maar ook niet te traag.

Na 2 jaar ben ik er wel terug mee gestopt omdat het te zwaar werd. Maar later op mijn 15 ben ik terug begonnen. Dit had drie redenen. Mijn vrienden waren akkoord gegaan om ook mee te doen. Ik miste het om altijd iets nieuw over de stijl te leren en mijn interesse was nooit echt gedaald. Integendeel zelfs. Ik ben nu ondertussen al weer 3 jaar met Wing Chun bezig en ik heb nog geen dag spijt van gehad.

T. uit Bevel


Ik heb vroeger wing chun leren kennen en verschillende jaren beoefend. Omwille van het bouwen van mijn woning ben ik ermee gestopt.

Eén ding stond vast, als ik ooit terug een zelfverdedigingssport zou doen is het wing chun. Wing chun is een ongelooflijke stijl.

Yves heb ik vroeger een paar keer toevallig ontmoet, onlangs kwam ik Yves terug tegen en dit was mijn nieuwe start. Nooit gedacht dat ik ooit zou terug beginnen. Ik ben heel blij dat ik terug gestart ben, wing chun ben ik nooit vergeten.

Wat ik goed en belangrijk vind aan de lessen:

–          Elke les is in vaste blokken onderverdeeld, hierdoor komen steeds de belangrijkste items van de stijl aanbod.

–          Op de basis wordt heel hard getraind, wat nodig is.

–          Je wordt steeds bijgestuurd totdat het perfect is.

–          De traditionele stijl wordt aangeleerd.

De trainer heeft contact met Shaolin Meester Shi Heng Jin, wat heel uniek is.

Op deze manier kunnen wij de traditionele stijl aanleren en gaat er weinig of niets verloren.

Met vriendelijke groeten,

R.D.Bevel


Wij, (L, S, P en S) hebben een veelbelovende club gevonden waar we veel kunnen bijleren over respect, zelfontplooiing en natuurlijk ook een leraar die er alles aan doet om van ons betere personen te maken.
Want er zijn 2 redenen om te beginnen met Kung Fu en dat is
1: Beginnen met Kung Fu
2: Volharden in Kung Fu
PS: Het is nog wat te vroeg om te oordelen over de club zelf, we trainen nog maar 8 maanden, dan is het nog wat te vroeg om echt een oordeel te geven.
WE GAAN ERVOOR

Herenthout


Ik heb voor deze school gekozen omdat ik iets zocht in de lijn van het karakter van mijn dochter .

Ben hiervoor ook meerdere  malen komen kijken met haar en zonder de bedoeling ben ik er zelf ook aan begonnen .

Hou niet van agressieve aanpak , die je bijna overal tegenkomt , maar niet hier op de school .

Zijn meerdere stijlen, ik hou van de combinatie, maar versta het nog niet helemaal (maar dat zal wel komen ).

Wij houden van de persoonlijke toets , is interactief en we mogen vragen stellen .

Cindy en Catharina uit Grobbendonk


Ik ben begonnen met deze stijl om mezelf te leren verdedigen en omdat een aantal van mijn vrienden het deden. Nu ik het al een aantal jaren doe heb ik ook gemerkt dat het me rustiger en beheerster heeft gemaakt en dat ik bepaalde zaken op een andere manier bekijk. Ik vind het ook zeer aangenaam dat iedereen op een andere (toch gelijk) en persoonlijke manier wordt behandelt en dat de stijl aan iedereen word aangepast.

S.Bevel


Waarom dat ik aan Wing Chun Kung Fu doe?

Omdat ik me zou kunnen verdedigen als het nodig moest zijn.

Omdat ik voor deze vorm van verdedigen niet groot, sterk en jong moet zijn,

Om doeltreffend en op een korte tijd, de tegenstander kan leren uitschakelen.

Zowel als op een kleine ruimte: ,alsook op grotere ruimte.

Er is geen competitie bij, tijdens de trainingen. Niemand hoeft zich te bewijzen.

Men doet een stijl, die men ook in tijd van nood kan gebruiken.

We leren ook geest en lichaam beter te laten samenwerken.

Onze spieren beter leren ontspannen en gebruiken. Ook voor de rest van het lichaam weet men wat men doet.

Het is niet te ver van mijn huis.

Een lesgever met veel ervaring. Weet wat hij doet en zal proberen zijn lessen beter te maken als dat kan .

En ons er bij te betrekken

Groetjes:

Van L.B. Hallaar


Waarom blijf ik komen naar de school en hou ik zoveel van de lesmethode? In het begin was het vooral makkelijk omdat Nijlen niet zo ver is voor mij en Wing Chun paste bij mij. Een eenvoudige stijl  die met basisconcepten zich richt op zelfverdediging zonder onnodige complexiteit. Het leek mij de beste keuze.

Nu er enkele jaren voorbij zijn gegaan, is het makkelijker om zelf een idee te vormen bij wat je eigen manier zou kunnen zijn en dat te bewerkstelligen. Iedereen moet zijn best doen uiteraard, maar wat ik goed vind is dat dit kan op ieders eigen manier. Vroeger gaf je inderdaad meer een houvast in de leerstof maar voor zij die verder staan, is dit minder nodig en dat is één van de dingen die ik het best vind aan de school. Je geeft opties, ideeën voor wat iets zou kunnen zijn, maar geen starre richtlijn. Wat ik heb geleerd over de jaren is dat niet de vechtstijl uitmaakt, maar vooral de manier waarop je oefent. Iedereen is vrij zijn training thuis uit te pluizen en dit te gebruiken om zijn eigen manier te ontwikkelen. De school biedt mij een manier om het beste proberen te zijn dat ik kan zijn.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen Verreyken Ranst


Ik ben Yves tegen het lijf gelopen in een Wing Chun club in Antwerpen.
Qua kennis en kunde stak hij ver boven mijn toenmalige leraar uit.

Mijn keuze was snel gemaakt.
In 2001 ben ik overgestapt.

De lat ligt erg hoog, maar dat hoort ook zo als je iets correct en grondig wil aanleren.
Ik ben hier graag, de trainingen verlopen in een serene sfeer en we gaan respectvol met mekaar om.

Dat past bij mij.

W.T.Antwerpen


Waarom Wing Chun? Ik ben altijd aangetrokken geweest door Oosterse martial arts. Niet om te willen of kunnen vechten, maar voor de kunst ervan (zoals het woord het zelf zegt).

Ik word aangetrokken door de rust en de sereniteit die de stijl met zich meebrengt. Balans is dan ook één van de hoofdredenen waarom ik deze stijl doe. Voor mij is het beoefenen van Wing Chun het zoeken naar rust en balans in de turbulente tijden waarin we ons nu bevinden in onze maatschappij.

Waarom dan juist deze school? Een kennis van me was reeds leerling en was onder de indruk van onze Sifu. Hij was op de hoogte van mijn interesse in Oosterse vechtstijlen en dat ik na een korte stop omwille van persoonlijke redenen, nadat ik 11 jaar karate beoefend heb, opnieuw naar een stijl zocht. Onze Sifu geeft ons les op maat en is niet zomaar een lijstje aan het afwerken. Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen lichaam en zijn eigen ontwikkeling. Wij krijgen hier de leidraad om ons te kunnen ontwikkelen, onszelf te herontdekken. Het is net die persoonlijke touch die het verschil maakt.

K.Berlaar


De traditionele aanpak en de persoonlijke begeleiding van de lesgever hebben me erg aangesproken om voor Fang Youwu Kung Fu School te kiezen. De lessen vorderen en worden aangepast aan ieders fysieke vermogen en kunnen, wat de school voor iedereen toegankelijk maakt en waardoor iedereen kan groeien op eigen tempo.

De stijl die wordt gegeven, Wing Chun, is compact, direct en tegelijk toch energetisch. Zodoende krijgen geest én lichaam training. Ook voor hen die zich met de tijd eveneens willen verdiepen in het ‘innerlijke’ van de stijl, heeft de school en haar Sifu heel wat te bieden. Op die manier zie ik Wing Chun echt als complementair met Tai Chi, waarmee het voor mij allemaal begon.

Wing Chun en de Fang You Wu Kung Fu –school hebben me dan ook geïnspireerd en gesteund, zowel fysiek als mentaal.

D uit Brecht.

 

%d bloggers liken dit: