Onze Sifu als opvolger van…

Scroll down to content

Een grote eer viel onze Sifu tebeurt.

Tijdens het Chinese Nieuwjaar werd onze Sifu uitgenodigd om dit in Antwerpen in de Chinese wijk te gaan vieren. Dit op uitnodiging van Hung Gar Sifu Said Belabed en Tith Ngaw Pai Sifu Kong.

Daar aangekomen werd hij verzocht op een bepaalde plaats te gaan zitten. Dit bleek later de ere tafel van de leraars te zijn. Enkel zij die goed genoeg zijn als leraar mochten hier plaatsnemen. “Was wel even schrikken” 🙂

Tijdens dit evenement werd het begin aangekondigd door de Eenhoorndans om goed geluk. Demonstraties door leerlingen van verschillende scholen werden gefilmd. Later werden alle leraars verzocht om een demonstratie te geven. Niets mocht nog gefilmd worden en alles werd afgesloten. “Als je dan ziet op welk hoog niveau leraars zich bevinden, sta je wel even te kijken”. Onze Sifu werd ook hierbij gevraagd om een demonstratie. 🙂 “Als je zo’n feest mag meemaken zie je pas wat dit inhoud. Geen ego, niemand hoeft zich te bewijzen, één kung fu familie, vriendelijkheid, beleefdheid en respect voor en door iedereen, in één woord…wonderbaarlijk”. Volgend jaar wordt hij terug uitgenodigd om aan deze tafel plaats te nemen.

Later werd onze Sifu erop verzocht om zich te laten registreren in Hong Kong bij de zonen van Yip Man. Dan zou hij de geschiedenis ingaan als opvolger van Robert (Bob) Bruggeman, Wang Kiu, Yip Man. Tevens werd hij op enkele andere punten gewezen.

Heeft toestemming van Bob om zijn stijl verder te zetten. Hij wordt aanzien als “zoon” van Bob. Heeft toestemming van Dick Wachtberger (rechterhand van Wang Kiu) om de stijl verder te zetten. Is aanvaard als leraar door zijn collega’s (mocht om die reden aan de tafel zitten). Wordt gevraagd door de VWuF om mee in de “commissie” van traditionele stijlen te komen. Dit betekend in’t kort dat de VWuF an Chuina wil tonen dat ook wij in België top mensen kunnen leveren in de Traditionele Chinese Stijlen. Wordt gevraagd door de VWuF om als jurylid voor de Traditionele stijlen in Wing Chun op te treden. Hoger kan men als leraar niet komen. We zijn trots op hem.

Shaolin Sifu Shi Heng Jin komt naar België en heeft terug contact met onze Sifu opgenomen om hem terug spreken.

“Ik heb nooit in de kijker willen lopen, als je dan zo’n dingen meemaakt voel je, je erg nederig. Ik ben vereerd dit te mogen meemaken”. Yves.

 

%d bloggers liken dit: