Het verschil tussen Tai Chi en Qi Gong!

Net als Wing Chun (wat ik geef), is Tai Chi een traditionele Chinese vorm van zelfverdediging.

D.w.z. dat hier de ademhaling gebruikt wordt om een beter resultaat te verkrijgen tijdens het vechten. Vanwaar dat het spreekwoord, “een goede vechter is nooit boos”, komt door het gebruik van de ademhaling, wat hem/haar rustiger maakt.

Toch heeft dit niets met gezondheid te maken. De aandacht gaat hierbij uit naar de tegenstander (om niet gewond te raken). Bij Qi Gong gaat de aandacht zuiver uit naar de beoefenaar.

Qi Gong maakt specifieke bewegingen ter bevordering van de gezondheid. De ademhaling helpt hierbij om het lichaam meer te ontspannen zodat het bloed en de zuurstof beter naar alle organen gestuurd kan worden. Zo wordt u gezonder. Nochtans als u de bewegingen niet maakt zoals het hoort, zal de bloeddoorstroming nog steeds belemmerd worden.

~De truc wat de meeste scholen gebruiken, is uw “aandacht” vestigen op uw ademhaling. Het resultaat is dat automatisch uw ademhaling langzamer en dieper zal gaan. Aangezien u dit nog nooit gedaan heeft, zal uw resultaat verbijsterend zijn. Wordt uw stress hiermee minder? Zeker niet. Dit probleem wordt immers nooit aangepakt.

Bij Qi Gong is de voorbereiding, de stress aanpakken. Dan gaat het verder. Gewone en stress meditatie. Zelf massage om het innerlijke en uiterlijke lichaam te sterken. Dit effect krijgt u beslist niet als u bewegingen maakt, die hier niet voor bedoeld zijn.

Nota:

Innerlijke lichaam: de organen zoals hart, longen, bloedvaten, lever, milt, nieren enz. Uiterlijke lichaam: spieren, pezen, gewrichten, enz.

30 qigong1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: