Hoe Wing Chun hier gegeven wordt

Welkom in de langst bestaande Wing Chun school in België. Wij zijn de enige Wing Chun school die door Shaolin Meester Shi Heng Jin uitgeroepen is tot Chinese Sportschool.

Wing Chun is zelfverdediging. Het is een volmaakte basis en een concept.

Hoe ik de stijl zie en geef, veranderd niets aan de manier hoe ik hem gekregen heb. Voor Bob (mijn eerste leraar) was het simpel, “het werkt (op straat) of het werkt niet”.

Als je begrijpt dat je tegenstander zowel links als rechts, naar je hoofd, borst of buik kan slaan (6 plaatsen) en jij hebt slechts tijd om één afweer te maken, welke plaats neem je dan? Besef goed, dat ze buiten op straat jouw stijl niet doen. Slaan of trappen, is anders. Nu begrijp je dat wij anders zijn, dan andere scholen.

Deze stijl wordt hier op jouw maat en tempo gegeven. De beste tip die ik je kan geven is, kom niet kijken. Neem deel en ervaar. Hier zal je nooit een stootkussen zijn. Voor vechtersbazen is hier geen plaats.

De lessen dienen enkel om te verbeteren en bij te krijgen. Wat je thuis niet alleen kan, wordt hier tijdens de lessen gedaan. Leren en groeien in kennis en kunde (kung fu) van de Wing Chun stijl.

Ik geef les volgens het spreekwoord: “Hoe verklaar je het schouwspel van een oudere man, die een groep jongeren verslaat?” Voor mij is het interessanter om je ineens goed te zetten en te zeggen waar je op moet letten. In plaats van je te laten zoeken. Zo leer je sneller en begrijp je ook beter waar je mee bezig bent. Nadenken hoort hier ook bij, omdat bewust worden erg belangrijk is.

Wij nemen zelfverdediging zeer serieus. Onze reputatie is dan ook, om u tegen te zeggen.

Kortom, “Naar hier kom je niet voor de show, wel omdat het werkt”.

Robert Bruggeman en Yves Vertommen
Bob en ik bij David thuis.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: