Shaolin Lineage

Shaolin-Temple-10_m

In Shaolin Kung Fu is de basis voor iedereen dezelfde. Dan geeft Sifu wat je kan leren.

Als je al in Shaolin binnen kunt komen, kom je bij de hoofdmonnik. Dan vertelt hij je, bij welke leraar je kan oefenen. Hoe graag je ook bv tijgerstijl zou willen leren, als je lichaam dit niet toelaat, is het niet haalbaar.

Enige tijd geleden bezocht Shaolin Sifu Shi Heng Jin onze Wing Chun Kung Fu School. Hij verzocht om een samenwerking. Dit om de reputatie van de Chinese stijlen te verbeteren. Ik voelde me zeer vereerd. Vanzelfsprekend ging ik hier op in.

Shaolin Sifu Shi Heng Jin & Sifu Yves Vertommen

Enkele contacten later vroeg ik hem om aanvaard te worden als leerling. Ook hij aanvaarde mijn verzoek. Hiernaast ziet u Shaolin Sifu Shi Heng Jin en mezelf.

Chinese historici

Om Chinese historici niet te beledigen wil ik hier wel even bij vermelden dat Chinese history moeilijk en ingewikkeld is. Eén verhaal gaat dat Wing Chun gedateerd wordt tussen 1855 en 1860. Een ander verhaal gaat dat Ng Mui wel degelijk van een Shaolin tempel kwam en de richtlijn verder getrokken wordt naar deze tempels. Een vorm van Wing Chun wordt wel degelijk door verschillende monniken beoefend.

Mijn onwetende mening is, dat iedereen weet dat slang en kraanvogel zeker uit Shaolin komen en dus op één of andere manier toch met Shaolin in verbinding zal moeten staan.

Hoe dan ook, is er een oud Chinees gezegde “Alle martiale kunsten komen uit Shaolin”.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: