Sifu Yves Vertommen (Fang Youwu)

Hallo, mag ik mij even voorstellen,

Yves Vertommen - kopie Mijn naam is Yves Vertommen. Leerling van Robert (Bob) Bruggeman. 4de generatie na Ip Man. Lineage Wang Kiu. Leerling van Ip Man.

Ik hou er niet van om als Sifu aangesproken te worden. Als anderen mij zo noemen, aanvaard ik dit wel. Ik zal altijd Yves zijn. Niet meer, niet minder. Evenwaardig als iedereen.

Na 46 jaar sport, 38 jaar als leraar. Wing Chun beoefen ik dit jaar in 2017, 30 jaar. Als raadgever in meerdere vechtsporten weet ik over wel wat mee te praten.

Mijn stijl kan ik op 3 manieren geven. Wat inspirerend is voor andere leraars die een voorstelling wensen.

Mijn bedoeling is altijd geweest om in eerste plaats, de stijl te eren. Niet om er mee te pronken. Vriendelijkheid, beleefdheid en respect werden mijn bondgenoot. Evenals bescheidenheid.

Mijn doel is een leerling beter te maken dan ik ben. Omdat ik van mening ben, dat “kennis pas belangrijk is als het wordt doorgegeven”.

“Voor mij is een gevecht een spel, dat serieus gespeeld wordt. Kung Fu een studie en Qi Gong de gezondheid en de ademhaling om tot rust te komen”.

Als u iets ernstig wil leren in een ontspannen sfeer, op uw eigen tempo, bent u hier op uw plaats. Wees welkom in onze school, waar zeker al eens gelachen kan worden. Doch als het serieus moet zijn, zal dit ook zo zijn. Je komt hier nog steeds om te leren.

%d bloggers liken dit: