Traditioneel

Wing Chun is een traditionele stijl. D.w.z. dat deze stijl van het Chinese vaste land komt en ademhaling (qi of chi gebruikt). Ook al doe je een traditionele stijl, als je hem niet volgens traditie doet, kan je dit evengoed iets anders noemen.

Traditie wil zeggen:

  • Geven zoals de traditie het voorschrijft (volgens richtlijnen die rekening houden voor gezondheid en welzijn).
  • Geen voorgeschreven oefeningen (op straat weet je niet naar waar je wordt aangevallen, hier kunnen geen regels of bescherming gelden).
  • Ademhaling tijdens Wing Chun gebruiken d.m.v. voorgeschreven regels.
  • Qi Gong is ontworpen om het innerlijke en uiterlijke lichaam gezonder en sterker te maken, d.m.v. voorbereiding, specifieke oefeningen, ademhaling, meditatie en zelf-massage. Dit heeft niets met krijgskunst op zich te maken. Bewegingen zoals Tai Chi kunnen geen Qi Gong zijn omdat deze voor zelfverdediging ontworpen zijn en de aandacht buiten zichzelf gekeerd moet zijn, dienen deze te werken.
  • Als er gehard wordt is dit tevens volgens de strikte richtlijnen (om gezondheid en welzijn te waarborgen). Dit wordt als voorbereiding gebruikt voor de houten man. De voorbereiding duurt ongeveer 3 jaar. Sneller, kan het lichaam, armen en benen levenslang beschadigen.
  • Let wel: De manier zoals wij harden is niet voor iedereen weggelegd. De zachte en natuurlijke wijze die wij hanteren waarborgt een goede gezondheid, doch een langere tijd om een beter en harder resultaat weer te geven. Leeftijd en pijngrens zijn voor iedereen anders. Het is aan strenge regels toevertrouwd en mag niet zonder regelmatig toezicht wordt uitgeoefend.  Zelfs zonder de juiste bijhorende producten is dit niet toegestaan.
  • Kan men deze pijngrens niet aan of is de leeftijd niet toegankelijk, is een andere weg weggelegd. Deze stijl is zowel hard als zacht en hard men zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen.

Hou steeds in gedachten (let op, dit kan door andere scholen gekopieerd):

  • “Levensstijlen en Kung Fu hebben niet enkel tot doel iedereen voldoende kennis en kunde te verschaffen om jezelf te kunnen redden op straat, maar ook zorg te dragen voor je gezondheid en welzijn zodat je deze stijl je leven lang kan beoefenen”.Trainen op de manier die voorgeschreven is. Niet omdat het spectaculair of show is. Maar omdat het zo hoort”.

Dat is traditioneel.

 

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: